Vulkanizerske usluge

Važnost ispravnog pneumatika!

Nažalost, mnogi vozači ne shvataju ozbiljno značaj guma u vožnji. Tu se pre svega moramo zadržati na aspektu bezbednosti vozila. Jedina veza između vozača i puta upravo jeste guma.

Koliko god je vaše vozilo tehnički superiorno i poseduje sve sisteme bezbednosti, bez dobre gume te performanse ne mogu i neće doći do izražaja. Kontaktna površina guma i podloge se značajno smanjuje kako se povećava brzina vašeg vozila, pa tako na velikim brzinama se ta kontaktna površina meri milimetrima, pa čak i manje.

Ne možemo, a da ne pomenemo značaj guma pri kočenju, naročito kada se susrećemo sa mokrom podlogom.Vulkanizerske usluge koje pružamo:

 • Montaža i balansiranje guma
  Godine iskustva u ovoj oblasti predstavljaju garanciju visokog nivoa kvaliteta u pružanju svih vrsta vulkanizerskih usluga. Rad edukovanih kadrova na najsavremenijim mašinama po povoljnim cenama pružiće zadovoljstvo svakom korisniku naših usluga.

  Montaža guma predstavlja stavljanje gume na felnu, a demontaža obrnut proces tj. skidanje gume sa felne. Prilikom ove vulkanizerske operacije nepažnja ili nestručnost mogu dovesti do oštećenja na gumi.

  Balansiranje gume je uravnoteženje mase točkova, koje se postiže korišćenjem tzv. tegova. Preporuka je da se nakon montaže guma uradi i balansiranje, kako ne bi došlo do podrhtavanja volana ili celog vozila.
 • Popravka guma
  Popravka guma je uslovljena stepenom oštećenja. Ukoliko se pregledom utvrdi da su oštećenja veća preporučuje se kupovina novih guma, ukoliko se utvrdi da su manja u praksi se najčešće radi popravka pomoću čepova ili fleka.

  Obzirom da bezbednost pri vožnji može biti ugrožena ukoliko je popravka gume izvršena čepovanjem, trebalo bi se uvek odlučivati za fleku. Kod fleka razlikujemo njihovo nanošenje na oštećeno mesto toplom i hladnom vulkanizacijom.

  Nakon tretiranja mesta nanošenja, topla vulkanizacija podrazumeva da se fleka zapeče peglom.  Vršimo sve vrste popravki (toplu/hladnu) vulkanizaciju na pneumaticima za sledeće vrste vozila:

  • Putnička vozila

  • Teretna vozila

  • Priključna vozila

  • Autobuse

  • Građevinske mašine

  • Poljoprivredne mašine

  Kod popravki pneumatika koristimo material isključivo od renomiranih proizvođača kao sto je nemačka firma TIP-TOP.
 • Ispravljanje felni
  Usled lošeg stanja puta felne u toku eskplotacije često trpe velika oštećenja , koja se ne mogu uvek uočiti na prvi pogled.

  Oštećena felna pre svega nije u balansu, opasna je za vožnju jer može pući pri sledećem većem opterećenju oštećenog mesta. Osim toga usled oštećene felne često možemo osetiti vibracije i trešenje u vožnji, što može izazvati nepopravljivu štetu na vešanju vozila. Svakako spoljašnja oštećenja veoma ružno izgledaju.

  Oštećene felne treba poravnati -ispraviti i ponovo balansirati. GUMATRAK doo nudi usluge ispravljanja svih vrsta čeličnih i alumunijumskih felni.
 • Gumene transportne trake
  Gumena transpotrna traka je osnovni element transportnog sistema. Za dobro funkcionisanje transportnog sistema potrebno je obezbediti određene uslove. Jedan od najvažnijih je pravilno spajanje transportne trake. Transportna traka je izložena složenim silama naprezanja (smicanje, istezanje, savijanje…) u toku rada. Urađeni spoj sva ta naprezanja može izdržati pod uslovom da se sve operacije pripreme i lepljenja trake urade pravilno.

  Vršimo:

  • Nabavku gumenih transportnh traka svih dimenzija

  • Isporuka

  • Rađenje spojeva toplom/hladnom vulkanizacijom

  • Lepljenje gume na metal ( gumiranje bubnjeva …)

  • Sanaciju gumenih trakastih transportera

  Kao garant kvaliteta našeg rada stoji TE Nikola Tesla gde više od 20 godina uspešno održavamo gumene trakaste transportere, kao i druge kompanije sa kojima uspešno sarđujemo dugi niz godina.

  Spremni smo da odgovorimo na izazove koje pred nas stavljaju naši kupci i da svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem odgovorimo svakom zahtevu klijenta.

Izvršite registraciju vozila na jednom mestu!!!

Uradite tehnički pregled vozila, osigurajte vozilo, uzmite registracionu nalepnicu, platite odloženo...

"Kontinuiranim radom na usavršavanju u poslu i posvećenosti zadovoljstvu kupaca, došli smo do toga da je danas, po mnogim karakteritikama, preduzeće Gumatrak doo veoma uspešno u obavljanju svoje delatnosti."
- Danilo Aleksić